За нас

Вълнуващата история на едно необикновено място...

Ресторант Rossini се намира в красивата старинна къща на улица Г. С. Раковски 174 в непосредствена близост до Националния дворец на културата. Сградата е паметник на културата и лесно може да се разпознае с характерната си жълта фасада, белите подпрозоръчни корнизи и средиземноморско зеления цвят на дограмата и капандурата си. Къщата, построена през 1928г., е била дом и художествено ателие на известният художник Петър Морозов, прочут със своите произведения „Спасяване на Самарското знаме“, „Хвърковатата чета на Бенковски“, „Сянката на Самуила“ и др.

Зад стените на постройката от 20 век са гостували световно известни звезди като Андреа Бочели, Клаудия Кардинале, Хосе Карерас, Ерос Рамацоти, Лара Фабиан, Ейдриан Броуди, Салма Хайек, Джерард Бътлър, Ищар и други.

Ресторантът разполага със зимна и лятна градина, пет отделни вътрешни отсега, външен и вътрешен бар, както и с VIP помещение. Rossini е идеално място и за провеждане на събития, свързани както с лични събития, така и за бизнес вечери и други.